Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Плодов сос с вино

Плодов сос с вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Плодов сос с вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.

Необходими продукти

  • вино - 1 и 1/2 ч.ч. червено
  • конфитюр - 3 с.л. от френско грозде
  • лук - 2 стръка пресен
  • портокали - 1 ч.л. настъргана кора, може и лимон
  • горчица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете червеното вино в касерола на котлона да заври.

Преди да е стигнало точката на завиране, го разбъркайте с мармалада от френско грозде, накълцания съвсем ситно зелен лук, портокаловата кора и лимоновия сок, горчицата, червен пипер и малко сол на вкус.

Бъркайте непрекъснато и щом кипне, веднага свалете соса от котлона. Този плодов сос с вино се поднася изстинал към птичи меса - пиле, пуйка, патица.

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: