Пикантни кюфтенца

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
06/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 541
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 250 г кайма
  • свинско месо - 250 г кайма
  • колбас - 100 г по избор
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава кромид
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • люти чушки - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
  • майорана - 1 ч.л. суха
  • хляб - средата на 1 дебела филия сух
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в малко сгорещен зехтин. Хляба намокрете и отцедете. Магданоза и лютата чушка накълцайте много ситно.

В голяма купа разбъркайте каймата с накълцания ситно колбас. Добавете и омесете с яйцето, хляба, магданоза, чушлето, запържения лук, майораната, сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

В тигана долейте останалия зехтин и изпържете оформените на топка малки кюфтенца от двете страни. При нужда долейте още зехтин и доизпържете пикантните кюфтенца.

Готовите кюфтета сервирайте с любима салата.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар