Пикантни кюфтенца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пикантни кюфтенца2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • телешко месо - 250 г кайма
  • свинско месо - 250 г кайма
  • колбас - 100 г по избор
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава кромид
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • люти чушки - 1 брой
  • магданоз - 1 връзка
  • майорана - 1 ч.л. суха
  • хляб - средата на 1 дебела филия сух
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в малко сгорещен зехтин. Хляба намокрете и отцедете. Магданоза и лютата чушка накълцайте много ситно.

В голяма купа разбъркайте каймата с накълцания ситно колбас. Добавете и омесете с яйцето, хляба, магданоза, чушлето, запържения лук, майораната, сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

В тигана долейте останалия зехтин и изпържете оформените на топка малки кюфтенца от двете страни. При нужда долейте още зехтин и доизпържете пикантните кюфтенца.

Готовите кюфтета сервирайте с любима салата.

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: