Меденки с джинджифил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
664
958
531
Меденки с джинджифил
Снимка: Севда Андреева
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене12 мин.
Общо47 мин.
Порции5
"Ако искате да опитате от тези меденки, преди децата да си изяли до последната, пригответе двойно количество"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме омекналото до стайна температура масло със захарта до побеляване.

Добавяме яйцето и меда и разбиваме за 5 минути.

Отделно смесваме сухите съставки и постепенно ги прибавяме към маслената смес.

Правим тесто, което разделяме на топки. Увиваме ги във фолио оставяме в хладилника за около час. Така увито тестото може да преседи няколко дена.

От тестените топки режем формички, нареждаме ги върху хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-12 минути, докато покафенеят леко. Оставяме за 5 минути и украсяваме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: