Телешка глава на фурна

14/03/2012
"Взимайте чаша... или бутилка червено вино и се насладете на това ястие с телешко месо и зеленчуци "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38 776
  • Преглеждания за месеца563
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената телешка глава сложете да се свари в подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костите. Отделеното месо оставете настрана.

В голям тиган загрейте мазнина и запържете всички предварително нарязани зеленчуци, като започнете от лука. Накрая им добавете подправки и добавете месото от телешката глава.

Долейте виното, накълцания магданоз, дафинови лист и прехвърлете всичко в тавичка и залейте със соевия сос. Сложете да се запече в загряна фурна за 20-25 минути. Поднесете с чаша червено вино.

Рейтинг

5 5
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар