Свински пържоли с грейпфрут

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
416
301
07/02/2017
"За нас пържолите са нещо като религия, а тези изглеждат като отговор на молитвите ни "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 826
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. по 125 г
  • кресон - 1 връзка
  • джинджифил - 50 г консервиран в сироп + 4 с.л. от сиропа
  • ориз - 225 г дългозърнест
  • грейпфрут - 2 бр. (всеки по около 370 г)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в тенджера и сложете на котлона да заври. Сипете ориза и малко сол и щом заври отново, отмерете 12-15 минути.

През това време изрежете кората и бялата ципа на грейпфрутите. Дръжте ги над купа, за да събирате сока им, докато ги режете на парчета.

Накълцайте на ситно джинджифила и го прибавете към грейпфрута заедно със сиропа.

Загрейте голям тиган на котлона.

Махнете тлъстините от месото (ако има такива). Без мазнина запечете пържолките по около 2 минути от всяка страна. Ако има сок от пърженето в тигана, го излейте.

Добавете сместа с грейпфрутите и щом заври, дръжте още 1 минута. Овкусете с черен пипер. Сервирайте пържолите с нарязания кресон и ориза.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар