Месно суфле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Месно суфле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Откакто разбрахме, че суфлето може да се прави и с месце, гледаме по съвсем различен начин на него"

Необходими продукти

  • месо - 600 г нетлъсто
  • галета - 4 ч.л.
  • масло - 4 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1.5 л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре месото от ципите и сухожилията, измийте го и го варете 10-тина минути, след което го отцедете. Смелете го 2 пъти и го смесете с прясното мляко, жълтъците, галетата и 2 ч.л. от маслото.

Отделно разбийте белтъците на твърд сняг и ги прибавете към сместа. Посолете и изсипете в намазан с масло съд за суфле.

Загладете и варете на пара или водна баня около 30 минути.

Сервирайте с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: