Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони с месно рагу

Макарони с месно рагу

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Макарони с месно рагу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • макарони - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • колбас - 100 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • бекон - 50 г
  • кайма - 250 г
  • червено вино - 125 мл
  • бульон - месен 125 мл
  • сол
  • черен пипер
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 300 гр. - белени
  • босилек - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно моркова, лука, целината, чесъна и колбаса.

Беконът нарязваме на малки кубчета и го запържваме в зехтина заедно с лука и чесъна. Прибавяме каймата и пържим докато промени цвета си. Добавяме колбаса, сипваме бульона и виното. Подправяме със сол, черен пипер и доматено пюре.

Задушаваме под капак на тих огън 10 мин. Сваряваме макароните и заедно с босилека ги смесваме със соса.

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: