Рагу със сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Рагу със сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • домати - 1 кг
  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 2 ч.ч.
  • масло - 1 пакетче краве
  • лук - 2 глави
  • сирене - 1 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината масло запържете лук, прибавя се ориза и се запържва няколко минути. Прибавете един ситно нарязан домат, залейте с 2 чаши гореща вода и сложете да заври на слаб огън. Останалите домати нарежете на филийки.

Почистете зелката, махнете кочана така че да останат листата, които се заливат с вряща вода да омекнат. В намазана с масло тавичка се нареждат филийки домати, върху тях - един ред листа от зеле. Върху зелевите листа се разстила половината ориз, смесен със сиренето и магданоза.

Покрива се с ред зелеви листа и отгоре се нарежда ред домати. Полейте с останалото разтопено масло. Печете 20-30 минути в предварително загрята умерена фурна. Разбийте яйцата с прясното мляко и запеченото рагу се залива. Връща се обратно във фурната да се запече до зачервяване.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: