Начин на приготвяне
В половината масло запържете лук, прибавя се ориза и се запържва няколко минути. Прибавете един ситно нарязан домат, залейте с 2 чаши гореща вода и сложете да заври на слаб огън. Останалите домати нарежете на филийки.
Почистете зелката, махнете кочана така че да останат листата, които се заливат с вряща вода да омекнат. В намазана с масло тавичка се нареждат филийки домати, върху тях - един ред листа от зеле. Върху зелевите листа се разстила половината ориз, смесен със сиренето и магданоза.
Покрива се с ред зелеви листа и отгоре се нарежда ред домати. Полейте с останалото разтопено масло. Печете 20-30 минути в предварително загрята умерена фурна. Разбийте яйцата с прясното мляко и запеченото рагу се залива. Връща се обратно във фурната да се запече до зачервяване.