Картофена кремсупа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Картофена кремсупа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете заедно с моркова. Сложете да се варят с вода, 2 пръста над зеленчуците. Щом поомекнат добавете накълцаните чесън и праз.

След 10 минути свалете от котлона и пасирайте всичко в тенджерата, като добавите сол, черен пипер на вкус и кърито.

Върнете на котлона и шом клокне, разбъркайте с маслото.

Свалете от котлона и разбъркайте със сметаната. Поднесете картофената кремсупа топла.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: