Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена кремсупа с праз и царевично брашно

Картофена кремсупа с праз и царевично брашно

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Картофена кремсупа с праз и царевично брашно
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Невероятно е как празът може да промени вкуса на картофената кремсупа, ако не ни вярвате, проверете сами"

Необходими продукти

  • картофи - 350 г
  • праз - 1/2 връзка
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • ЗА ЗАСТРОЙКАТА
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • кисело мляко - 300 мл
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в голяма тенджера около 1 литър вода и към нея прибавяме нарязаните на дребно картофи и праз, посоляваме и оставяме да ври на среден огън, докато картофите се сварят напълно.

През това време разбиваме киселото мляко с царевичното брашно на гладка каша.

След като картофите са напълно сварени, ги пасираме с лука направо в тенджерата и при непрекъснато бъркане прибавяме царевичната смес.

Бъркаме картофената супа, докато сместа се сгъсти добре.

Накрая прибавяме заливката, приготвена от разтопеното масло, олио, сол и червен пипер и разбъркваме добре картофената кремсупа с праз и царевично брашно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: