ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Карамелен ябълков сладкиш

Карамелен ябълков сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k113k
Карамелен ябълков сладкиш
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
"Парче от карамеления ябълков ден може да направи всеки лош ден прекрасен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тава, в която ще печете ябълковия сладкиш. Сипете в нея 3/4 ч.ч. захар и маслото, поставете на горещия котлон и карамелизирайте, като леко разбърквате. Трябва да се получи леко кафяв карамел, а не да прегаря.

Предварително трябва да сте обелили и нарязали на полумесеци ябълките. След като махнете карамела, подредете върху него резените ябълки. Старайте се да са красиво подредени, защото сладкишът с карамел след печене се обръща.

Разбийте яйцата с останалата захар и добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера. Сипете ванилията, разбийте до хомогенност и залейте сладкиша. Сложете да се пече до готовност в умерено загряна на 180 градуса фурна.

Още топъл, обърнете ароматния плодов сладкиш върху голяма чиния или поднос.Обикновено в тавата остава карамел и затова може да долеете 1 чаша водичка, да кипнете на котлона и да полеете сладкиша с този карамелен сироп.

Божествен карамелен ябълков сладкиш!

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка: