Начин на приготвяне
Пригответе си тава, в която ще печете ябълковия сладкиш. Сипете в нея 3/4 ч.ч. захар и маслото, поставете на горещия котлон и карамелизирайте, като леко разбърквате. Трябва да се получи леко кафяв карамел, а не да прегаря.
Предварително трябва да сте обелили и нарязали на полумесеци ябълките. След като махнете карамела, подредете върху него резените ябълки. Старайте се да са красиво подредени, защото сладкишът с карамел след печене се обръща.
Разбийте яйцата с останалата захар и добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера. Сипете ванилията, разбийте до хомогенност и залейте сладкиша. Сложете да се пече до готовност в умерено загряна на 180 градуса фурна.
Още топъл, обърнете ароматния плодов сладкиш върху голяма чиния или поднос.Обикновено в тавата остава карамел и затова може да долеете 1 чаша водичка, да кипнете на котлона и да полеете сладкиша с този карамелен сироп.
Божествен карамелен ябълков сладкиш!
Коментари