Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Апетитни джоланчета с ябълки

Апетитни джоланчета с ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Апетитни джоланчета с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
5
"Идеи за празнични вечери - много, но тази определено си заслужава"

Необходими продукти

  • свински джолани - 2 бр. с кожата
  • ябълки - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • сол - 1 с.л.
  • чесън - около 10 скилидки
  • кимион - на зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джоланчетата и ги подсушете внимателно с домакинска хартия.

Счукайте в хаванче скилидките чесън и ги сместе със зехтин и сол. Намажете с получената кашичка джоланите и поръсете с кимиона на зърна.

Почистете ябълките и ги нарежете на тънки резени. Лука нарежете на шайби.

Покрийте дъното на тава за печене с лука и ябълките, сложете изправените джоланчета и налейте вода (до средата на тавата).

Печете в загрята на 190 градуса фурна до готовност. Сервирайте с гарнитура по избор.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: