Печена гъска с плънка

21/12/2016
"Готови ли сте за малко висш пилотаж в кухнята?"
Приготвяне60 мин.
Готвене160 мин.
Общо220 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ябълките и лука на ситно. Накисваме хляба в млякото. Белим и режем на четвъртинки кестените.

В купа разбъркваме кестените, лука, 1/3 от ябълките, изстискания хляб и овкусяваме със сол, черен пипер, кимион и майорана.

Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я.

Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.

Вадим от фурната и прибавяме останалите ябълки. Връщаме във фурната и допичаме до готовност, като поливаме с получения сос на всеки 20-25 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар