Бананов пудинг

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Бананов пудинг2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Децата просто го обожават, как да не им приготвите бананов пудинг?"

Необходими продукти

  • захар - 100 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 350 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • банани - 1 бр. голям
  • мента - листенца за украса
  •  
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта, нишестето и солта се смесват в малка тенджерка и докато разбърквате, долейте прясното мляко.

Сместа се слага на умерен котлона и се вари до кипване, като се бърка непрекъснато след това в продължение на 2 минути.

Един по едни се добавят жълтъците - отново при непрекъснато разбиване. Бърка се, докато се сгъсти.

Снема се тенджерката от котлона и се ароматизира с ваниловата захар.

Пудингът се оставя да се охлади и се пъха в хладилника за 1 час.

Кремът се разбърква с пюрирания банан, разпределя се в подходящи форми, декорира се с мента и парченца банан и се поднася.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: