Маринована Копърка

23/12/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 593
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг цаца (копърка), почистена
  • сол - 240 г едра
  • оцет - 260 мл
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - на зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината за риба от солта, оцета, дафиновите листа, черния пипер и 2 л вода. Предварително почистената рибка накиснете в тази маринатата за 20 часа (може по-малко, за да не е прекалено солена). Щом маринованата цаца е готова, се измива и се разпределя в малки бурканчета.

Предварително запържете олиото, оставете да изстине и го залейте в напълнените бурканчета с маринована риба.

По желание може да добавите при пълненето парченца лук, чесън или стръкове магданоз или копър. Затворете бурканите с маринована копърка и ги съхранявайте в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
щ.д
щ.д
13.05.2015 19:12
Пробвах я, добра е.
0
0