Свинско със сини сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
05/11/2014
"Не знаем кой за първи път е решил да приготви свинското със сини сливи, но в негова чест ще си сипем още една порция "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 123
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

При приготвянето на рецептата може да използвате пресни или сушени сини сливи. Във втория случай, накиснете сливите за 1 нощ във вино.

Нарежете свинското на парчета, загрейте мазнина в съд и сложете месото да се запържи равномерно до златисто. Вади се и в същата мазнина се запържва до омекване накълцания праз.

Добавете месото, разполовените сливи (без костилки), захарта, сладкото и разбъркайте, като долеете и виното. Щом алкохолът се изпари, се долива бульонът, разреден с доматеното пюре.

Добавете от подправките и задушавайте до омекване на месото.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар