Свинско с картофи и сметана

Боги
Боги
Новак
20/01/2012
"Бракът между свинското месо и сметаната е особено успешен!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29 812
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата111
  • Коментари10 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове. Загрейте около 50-100 мл мазнина в голяма тенджера и запържете месото равномерно. Извадете го и в същата мазнина запържете накълцания лук, чесън и добавете морковите нарязани на 3.

Върнете месото и задушете заедно с виното, докато се изпари. Долейте горещия бульон и добавете картофите. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Похлупете и оставете да се задушава до омекване на картофите, като разбърквате от време на време. Накрая долейте постепенно, при непрекъснато бъркане сметаната и отстранете от котлона. Поднесете с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Марина Величкова
Невероятно вкусно! Стана една от любимите ми рецепти :)
0
0
Деб
Деб
09.03.2016 21:46
Аз замених виното с бира и стана супер
1
0
Хриси
Хриси
18.01.2015 12:29
Приготвих ястието в тенджератапод налягане. В края се оказа, че сметаната е свършила и не сложих сметана. Много се ослади на семейството ми. Сега ще я направя двойна, защото е много вкусна и много бързо свърши. Благодаря за рецептата! Стана любима на семейството ми!
0
0