Начин на приготвяне
Измийте свинското, добре го подсушете и от външната страна го нарежете по повърхността с остър нож на решетка.
Посолете го и го поръсете равномерно с черен пипер. Пресовайте чесъна, объркайте го с малко зехтини горчица и намажете рулото. Навийте го и го завържете стегнато със здрав конец.
Цялото руло се запържва в дълбок огнеупорен съд в сгорещена мазнина равномерно, от всички страни. Долейте в съда сметаната и прясното мляко (топли), който трябва да стигат до половината на месото.
При нужда добавете още мляко и сметана. Прибавете в соса подправките - сол, черен пипер, дафинов лист, натрошен розмарин.
Съдът се премества за загряна на 180 градуса фурна и се пече 3 часа, като на всеки 30 минути се обръща, за да се изпече равномерно.
Изпеченото свинско отделяме от соса. Преливаме го в съд и го слагаме да кипне на котлона. Оставете го да къкри, докато се редуцира течността и леко се сгъсти.
Свинското руло се реже на парчета или се накъсва и се поднася полято с млечния сос.