Свинско със сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свинско със сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
"Сметаната е най-добрият приятел на свинското, онова с бирата беше само мимолетна афера!"

Необходими продукти

  • свинско месо - 6 пържоли
  • олио - около 1/2 ч.ч.
  • сметана - 1 голяма опаковка заквасена
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки, пресовани
  • вино - 1 и 1/2 ч.ч. бяло
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - на око, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете свинското в половин чаша бяло вино, сол и черен пипер за 1/2 час. След това леко го подсушете и го изпържете в малко количество олио. Изпържените пържоли се нареждат в подходяща тава.

В същия тиган запържете нарязания лук, после чесъна и нарязаните гъби. Оставете да се задуши и щом зеленчуците омекнат, добавете чаша бяло вино. Изчакайте за заври, поръсете със сол, черен пипер, галетата и сметаната.

Щом сосът кипне, свалете от огъня и залейте с него пържолите. Отгоре настържете кашкавал на око и сложете да се пече до зачервяване.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

iva
iva
ами сметаната е в соса то пише :)
01.09.2013 20:16
3
1
анелия
анелия
А къде е сметаната???
06.02.2013 21:07
1
соня
соня
многоми харесма
01.03.2012 20:10