Начин на приготвяне
Разбийте захарта с маслото, яйцата и прясното топло мляко, в което предварително сте разтворили маята.
Добавете солта, прахче ванилия и започнете да добавяте брашно. Замесете меко тесто и го оставете хубаво да втаса на топло.
За крема Ванилия сложете 500 мл прясно мляко със захарта да заври. Разбийте яйцата и брашното с малко вода.
Разбивайки с тел добавете към кипналото мляко. Щом клокне и се сгъсти, добавете ванилията и маслото и оставете кремът да се охлади. Кремът трябва да се получи гъст.
Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см. С помощта на лъжица разпределете по малко крем на равни разстояния върху половината кора.
След това преметнете върху нея другата половина кора и с помощта на чаша изрежете поничките. Оставете ги да починат за 10 минути.
Загрейте мазнина и изпържете поничките от двете страни. Поднесете ги, поръсени с пудра захар, след като сте ги отцедили върху скара с кухненска хартия отдолу.
Коментари