Пълнена риба

Dark AngelDark AngelНовак
11/12/2011
Приготвяне40 мин.
Готвене55 мин.
Общо95 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 804
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата267
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата, като я оставите с главата и опашката. Натъркайте я със сол обилно и оставете да престои за 30 минути.

През това време загрейте маслото и запържете накълцания лук, чесън, а щом омекнат добавете накълцаните гъби. Щом и те се запържат, сипете шпротите заедно с маринатата им.

Добавете дафинови лист, долейте бялото вино, сол черен и червен пипер на вкус. Щом течността се изпари, свалете плънката от огъня и махнете дафинови лист. Объркайте с натрошеното яйца и нарязаните маслини

Напълнете с нея рибата и я зашийте. Сложете я в намазнена тава, ако ви е останал от плънката, може да я наредите около рибата.

Разпределете резени лимон, поръсете с магданоз, долейте малко топла вода в тавата и сложете да се пече под фолио.

След това махнете фолиото и печете, докато рибата хване приятен загар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар