Скумрия на жар

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
09/12/2011
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 829
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 брой, голяма
  • лимони - резени и сок от изцеден лимон
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за намазване
  • орехи - 1 шепа натрошени
  • чесън - 2 скилидки накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и осолете скумрията. Сложете я в хартия за печене, поръсете я навсякъде с черен пипер и я полейте с малко лимонов сок и зехтин.

Поръсете с орехите, накълцания чесън и наредете резени лимон. Много добре затворете хартията, за да се получи стегнат джоб, от който не излиза въздух.

Сложете скумрията да се пече за 30-40 минути, заровена в жар.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар