Пушена скумрия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
21/12/2011
"Мезето за зимата е готово, остава само да намерим къде да го съхраняваме!"
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 613
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • скумрия - количество по желание
  • морска сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от главите и вътрешностите. Разцепете леко и откъм гърба и вкарайте вътре морска сол.

Сложете скумриите в големи пликове, пълни с морска сол и оставете да престои така за 5-6 дена (или повече) в хладилник.

След това скумрията се почиства леко от солта и се опушва в подходящи съдове на пушек от мокри стърготини.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар