Пържен шаран с царевично брашно

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
07/11/2018
"Пържен шаран и изстудена бира - е няма такава вкусотия!"
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116 727
  • Преглеждания за месеца1691
  • Преглеждания за седмицата251
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 брой
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Пържена Риба

Начин на приготвяне

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 11
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар