Пълнена тиква със сметана и гъби

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
571
10
1k
28/11/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 522
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капак отгоре на тиквата и издълбайте семето. Сложете да се пече и през това време направете плънката.

Задушете в зехтин първо, нарязания лук, после добавете настърганите моркови и накрая почистените и нарязани на филийки гъби. Задушете до омекване на зеленчуците и добавете подправките.

Сипете готовата плънка в тиквата и залейте със сметаната. Сипете 1-2 ч.ч. вода в тавата и сложете да се изпече тиквата до омекване на 180 градуса.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Алина
Алина
25.10.2014 19:07
Тази рецепта я правиме вече няколко пъти и всеки път става много вкусно. Аз добавям и запържено пилешко филенце към зеленчуците.
0
0