Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пържени банички с извара

Пържени банички с извара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пържени банички с извара
Снимка: Petia
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Каквото и да си говорим, истински вкусните банички са пържени и мазни, и с извара И си струват всяка една допълнителна калория"

Необходими продукти

  • кори - 1 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • извара
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се посолява и се разбърква с яйцата до гъста каша.

Всяка кора се наръсва с масло и се прегъва на две. В единия край с е разпределя по дължина не много дебел слой от плънката и се навива на руло, което се реже на парченца.

След като се подготвят, баничките се пържат в силно нагорещено олио до зачервеняване.

Готовите банички се редят върху абсорбираща хартия, за да се отцеди мазнината.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
Защо не е упоменато количеството на изварата ???
13.03.2024 17:14
даниела
даниела
за да не попиват много мазнина е хубаво преди пържене да се овалят в разбито яйце.хубави стават с по дебели кори,а не с обикновените фини точени кори,и ако се разрежат предварително плънката ще изтече в олиото и ще пръска докато се пържат.аз слагам и малко магданоз в изварата,става по вкусно.
11.01.2013 16:30
2
1
Покажи всички подкоментари