Ориз със свинско на фурна

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
25/11/2011
"Рецепта за гладници, която се приготвя винаги лесно и е с гарантирано добър резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо85 510
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинско с кокал да се вари за около 10 минути в тенджера под налягане заедно с дафиновите листи, сол, черен пипер на зърна, скилидки чесън и нарязан лук. Свареното свинско обезкостете и прецедете бульона.

Втората глава лук накълцайте и сложете да се запържи заедно с нарязания или настърган морков. Добавете ориза и разбъркайте за кратко, докато се запържи.

Долейте малко от бульона и подправките. Оставете да къкри, докато попие течността и прехвърлете в намазнена тава. Разпределят се парчетата свинско и се долива с бульона.

Съотношението ориз-вода е 1 към 3 и 1/2 ч.ч. Сложете да се пече в загряна силна фурна за около 30 минути или доакато оризът поеме течността.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 23
4 6
3 6
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Neli Pavlova
Neli Pavlova
28.06.2020 16:19
Браво всичко е чудесно
0
0
Анонимен Готвач
Анонимен Готвач
25.01.2016 19:27
страхотно ястие
смятам че е добър избор за нещо вкусно и сравнително лесно
0
0
Веско Ангелов
Рецептата е много добра!
Браво!
0
1