Ориз със свинско на фурна

25/11/2011
Илария
отИларияНовак1171205
"Рецепта за гладници, която се приготвя винаги лесно и е с гарантирано добър резултат "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 421
  • Преглеждания за месеца251
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментари12 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг с кокал
  • лук - 1 - 2 глави кромид или праз
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 броя
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинско с кокал да се вари за около 10 минути в тенджера под налягане заедно с дафиновите листи, сол, черен пипер на зърна, скилидки чесън и нарязан лук. Свареното свинско обезкостете и прецедете бульона.

Втората глава лук накълцайте и сложете да се запържи заедно с нарязания или настърган морков. Добавете ориза и разбъркайте за кратко, докато се запържи.

Долейте малко от бульона и подправките. Оставете да къкри, докато попие течността и прехвърлете в намазнена тава. Разпределят се парчетата свинско и се долива с бульона.

Съотношението ориз-вода е 1 към 3 и 1/2 ч.ч. Сложете да се пече в загряна силна фурна за около 30 минути или доакато оризът поеме течността. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 23
4 5
3 6
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Анонимен Готвач
Анонимен Готвач
25.01.2016 19:27
страхотно ястие
смятам че е добър избор за нещо вкусно и сравнително лесно
0
0
Веско Ангелов
Рецептата е много добра!
Браво!
0
1
Веселина Стоянова
Веселина Стоянова
31.01.2015 21:06
Класика! Страхотна рецепта! Аз варя месото в обикновена тенджера, слагам 2 зрънца бахар вместо дафинов лист и добавям и малко вино за вкус. Слагам вода 2.5 към 1 спрямо ориза, просто го предпочитам по-твърд.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв