Кайма в гювече

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Кайма в гювече
21/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Днес сме ви приготвили това невероятно ароматно гювече с кайма, яйца и други вкусотии. Някой мераклия има ли?"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • кимион - 1 ч.л. счукан
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • прясно мляко - 150 мл
  • лук - 2 глави настърган
  • яйца - 4 броя
  • масло - 1 пакетче
  • магданоз - накълцан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете добре каймата с всички подправки, прясното мляко и настъргания лук. Разпределете я в 4 намаслени гювечета, като по желание между каймата във всяко гювече може да сложите тънко нарязани кисели краставички или др. зеленчуци от туршия или пресни.

Притиснете добре каймата в гювечетата с пръсти, похлупете и сложете съдинките в предварително загряна умерена фурна за 30 минути.

Махнете капачетата и доопечете до пълна готовност, след което чукнете по 1 яйце в гювече и върнете в печката, докато стегне. поднесете каймата в гювече с накълцан пресен магданоз.

Рейтинг

4.4
510
46
33
20
10
Дай твоята оценка: