Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Гювечета»Яйца със сос в гювечета

Яйца със сос в гювечета

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 8 яйца
  • гъби - 100 г
  • лук - 2 глави кромид
  • сметана - 100 г
  • масло - 60 г краве
  • коняк - 50 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в половината масло изчистения, измит и нарязан на тънки филийки лук, добавете почистените и измити и нарязани на малки парченца гъби и продължете да пържите.

Когато зеленчуците са готови, сипете коняка и разбитата сметана, поръсете с черния пипер и солта, разбъркайте 1–2 пъти и махнете от котлона.

Намажете гювечетата с останалото масло, чукнете по 2 яйца във всяко, посолете и печете в загрята фурна.

Когато белтъкът на яйцата побелее, полейте със соса и поднесете малките запеканки веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: