Пълнено прасе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнено прасе
Снимка: Plamena Bahchevanska
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ще ни извиняват някои, но това прасенце има толкова хрупкава кожа, че не можем да се стърпим и ще си отчупим още сега"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 прасенце
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 брой
  • масло - 1 бучка за намазване на кожата
  • червен пипер
  • карантия - дроба и сърцето от прасенцето
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч. предварително измит
  • магданоз - 1 връзка, накълцан ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и подсушете с кърпа прасенцето. Натъркайте го отвън и вътре със сол, черен пипер, след това го натрийте с резен лимон, бучка масло и поръсете с червен пипер.

Сварете дроба и сърцето в подсолена вода, отцедете и нарежете на ситно. Запържете лука в 1/2 ч.ч. масло, добавете ориза и запържете и него. Долейте 2 ч.ч. гореща вода от бульона, в който сварихте дроба и сърцето.

Разбъркайте и щом оризът набъбне, добавете и карантийките заедно с 1 ч.л. черен пипер и накълцания магданоз. Посолете ако е нужно. Напълнете прасенцето и зашийте отвора.

Сложете да се пече в голяма тава, на дъното на която сте кръстосали лозови пръчки. Намажете прасенцето обилно с масло и долейте малко гореща вода в тавата.

Печете го в умерена фурна, като през 25-30 минути го мажете с масло и го обръщате на няколко пъти, за да се опече равномерно.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: