Чеснова пърленка

ИларияИларияНовак1171205
19/11/2011
"Чеснови хлебчета за всеки ден и повод приготвени по изпитана селска рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196 340
  • Преглеждания за месеца3837
  • Преглеждания за седмицата583
  • Коментари11 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и разтворете содата в киселото мляко. Прибавете млякото към брашното, чукнете яйцето. Постепенно добавете всички останали продукти и замесете меко тесто.

Оставете го да втаса за 30 минути покрито. От тестото се късат топки, които се оформят с ръце на тънки питки.

Питките се мажат с ароматното масло, което се приготвя като леко се разтопи маслото и се разбърка с чесъна и магданоза. Пекат се доста бързо - на скара или във фурна.

Рейтинг

5 12
4 9
3 10
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Диляна
Диляна
29.01.2019 12:20
Аз ги направих с бакпулвер и без яйце,опекох ги във фурната. Станаха уникално вкусни,както топли, така и студени имат невероятен вкус.
0
0
Руми Кускусчиева
Уникално вкусни са,страхотна рецепта.Със сигорност ще направя пак.
2
0
PhD
PhD
24.10.2015 16:16
Мили кандидат кулинари, направете 5-6 опита на скара на дървени въглища и като изгорите или оставите сурови пърленките ще разберете колко време е необходимо. Може да се правят на ел скара, но не директно върху реотана а върху доп решетка, на скара на дървени въглища(най-хубави стават) или върху печка на дърва само че се слагат в тава. И задължително се разнемат на тънко около 5-6мм и след запичане от едната страна се обръщат и се мажат със зехтин. Въртят се макс 2-3 пъти и чак накрая се слага чесновия сос или шарената сол(всеки според вкуса). Поздрави и вкусни успехи.
П.С. Дано съм бил полезен.
16
2