ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Картофен хляб

Картофен хляб

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7709581k
Картофен хляб1 / 2
30/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Опитайте нашето предложение за картофен хляб, гарантирано ще ви се услади"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в малко затоплено мляко, заедно със захарта и 2 с.л. брашно. След като шупне прибавяме останалото топло мляко, брашното и солта. Разбъркваме и добавяме пресованите картофи, разбитото яйце и маслото.

Замесваме тесто, което оставяме да втаса за 30 минути на топло.

Оформяме полученото тесто на хлебче и правим няколко разреза с остър нож.

Печем хляба в намаслена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: