Бял ориз с масло

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
27/06/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 589
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре ориза под течаща вода, докато водата стане прозрачна.

В тенджера загряваме маслото и олиото и сипваме ориза. Посоляваме и пържим, като бъркаме 7-8 минути и заливаме с вряла вода на 2 пръста над ориза.

Захлупваме, намаляваме огъня на 2 и варим 5-6 минути без да отхлупваме. Намаляваме за 5 минути на най ниска степен на котлона, разбъркваме и изключваме. Оставяме да се задуши.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар