Бял ориз с масло

27/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне5 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 907
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре ориза под течаща вода, докато водата стане прозрачна.

В тенджера загряваме маслото и олиото и сипваме ориза. Посоляваме и пържим, като бъркаме 7-8 минути и заливаме с вряла вода на 2 пръста над ориза.

Захлупваме, намаляваме огъня на 2 и варим 5-6 минути без да отхлупваме. Намаляваме за 5 минути на най ниска степен на котлона, разбъркваме и изключваме. Оставяме да се задуши.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар