Баклава Слънце

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
29/06/2016
"Не може да отречете, че Севда знае как да ни накара да забравим за всякакви диети само с едно парченце баклава "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 125
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща намаслена тава редим корите, като между всяка ръсим по малко масло. След като наредим половината кори, поръсваме със смлените орехи и отново продължаваме да редим корите.

В средата на баклавата поставяме чаша и от нея към стените на тавата започваме да правим разрези, правим 16 лъча на слънцето. Изрязваме корите около чашката, това е самото Слънце. Всеки лъч разрязваме през средата по диагонал, като редуваме посоката на диагоналите, за да се оформят заострени лъчи.

Заливаме баклавата с останалото масло, като разпределяме внимателно и между разрезите. Печем в предварително разгрята умерена фурна, докато стане златиста и корите се отделят от стените на тавата.

Сваряваме водата със захарта и оставяме на огъня да ври за 5-7 минути, махаме и прибавяме ванилията.

Заливаме или горещата баклава със студен сироп или студената баклава със топъл сироп. Покриваме и оставяме да попие за 12 часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар