Начин на приготвяне
Нарязваме пилето на порции и го сваряваме, изхвърляме първата вода и доливаме нова гореща вода, посоляваме, варим до готовност, вадим пилето и прецеждаме бульона.
В загрятото олио запържваме наситнените лук, целина, моркови и чушка.
Прибавяме измития ориз и запържваме, докато стане стъклен, доливаме 5 ч.ч. бульон, разбъркваме и готвим около 5-10 минути, докато оризът поеме част от течността, овкусяваме със сол и пипер, поръсваме с магданоз.
Прехвърляме ориза в тава и отгоре подреждаме пилето.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Вадим и покриваме с хартия и кърпа, за да се задуши за още 20 минути.