Козуначени кифлички с мармалад

04/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 803
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 200 г + за поръсване
  • яйца - 5 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • мармалад - 200 г по избор
  • сол - 1 щипка
  • олио - за намасляване
  • мая - 1 кубче прясна
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл затоплено прясно мляко. Пресяваме брашното 2 пъти. Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на кифличките.

В средата на пресятото брашно правим кладенче, в което сипваме разбитите със захарта яйца, разтворената мая, настърганата лимонова кора и маслото.

Замесваме меко, не лепкаво тесто, което разделяме на 5 топки. Всяка топка поставяме в предварително подмазан с олио найлонов плик и оставяме тестото да втаса.

От всяка топка разсточваме кора с дебелина 1 см, нарязваме я на 8 равни триъгълника. В основата на всеки триъгълник слагаме по 2 ч.л. мармалад, навиваме и оформяме кифлички. Повтаряме с всички топки.

Редим кифличките в предварително застлана с хартия за печене тава и оставяме да втаса отново. Намазваме кифличките с разбития с малко олио жълтък, поръсваме със захар.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар