Козуначени кифлички с мармалад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
04/06/2016
"Всяка сутрин трябва да започва с аромат на козуначени кифлички с мармалад "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 661
  • Преглеждания за месеца433
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 200 г + за поръсване
  • яйца - 5 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • мармалад - 200 г по избор
  • сол - 1 щипка
  • олио - за намасляване
  • мая - 1 кубче прясна
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 100 мл затоплено прясно мляко. Пресяваме брашното 2 пъти. Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на кифличките.

В средата на пресятото брашно правим кладенче, в което сипваме разбитите със захарта яйца, разтворената мая, настърганата лимонова кора и маслото.

Замесваме меко, не лепкаво тесто, което разделяме на 5 топки. Всяка топка поставяме в предварително подмазан с олио найлонов плик и оставяме тестото да втаса.

От всяка топка разсточваме кора с дебелина 1 см, нарязваме я на 8 равни триъгълника. В основата на всеки триъгълник слагаме по 2 ч.л. мармалад, навиваме и оформяме кифлички. Повтаряме с всички топки.

Редим кифличките в предварително застлана с хартия за печене тава и оставяме да втаса отново. Намазваме кифличките с разбития с малко олио жълтък, поръсваме със захар.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар