Начин на приготвяне
Разтваряме маята в 100 мл затоплено прясно мляко. Пресяваме брашното 2 пъти. Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на кифличките.
В средата на пресятото брашно правим кладенче, в което сипваме разбитите със захарта яйца, разтворената мая, настърганата лимонова кора и маслото.
Замесваме меко, не лепкаво тесто, което разделяме на 5 топки. Всяка топка поставяме в предварително подмазан с олио найлонов плик и оставяме тестото да втаса.
От всяка топка разсточваме кора с дебелина 1 см, нарязваме я на 8 равни триъгълника. В основата на всеки триъгълник слагаме по 2 ч.л. мармалад, навиваме и оформяме кифлички. Повтаряме с всички топки.
Редим кифличките в предварително застлана с хартия за печене тава и оставяме да втаса отново. Намазваме кифличките с разбития с малко олио жълтък, поръсваме със захар.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.