Начин на приготвяне
Почистваме филето от ципите и го нарязваме напречно на 6 части и ги начукваме с дървено чукче. Овкусяваме със солта и черния пипер и ги прибираме за 15-20 минути в хладилник.
Изваждаме ги и потапяме всяко филе в брашно, след което го изпържваме в 2/3 от мазнината.
Задушаваме ситно нарязаните домати с маслото. В останалата мазнина изпържваме нарязания на ивици лук.
Прибавяме към него размитото в малко вода доматено пюре, брашното размито също в малко вода, червеното вино, дафиновите листа, черния пипер и солта. Оставяме соса да се сгъсти за 5-6 минути и го отстраняваме от котлона.
Сервираме телешките филета, като върху всяко от тях изсипваме част от лука, отгоре слагаме част от задушените домати и част от размачкания с ситно нарязан магданоз яйце. Изсипва се част от соса и се гарнира със задушени зеленчуци.