Телешки рамстек

Телешки рамстек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - цяло парче около 800 г, крехко
  • шунка - 100 г пушена
  • масло - 1 пакетче краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото месо от костиците и тлъстините, с помощта на остър нож направете в него отвори и в тях сложете тънки ивички шунка.

Залейте го с 2/3 от разтопеното масло, 100 мл вода и го сложете да се пече в похлупен огнеупорен съд 90 мин. в умерена фурна.

Извадете съда от фурната, отхлупете го, посолете го, ако е необходимо налейте малко вряла вода и го печете без капак още 30 мин., докато добре се зачерви.

Нарежете готовото месо на парчета, наредете ги в чиния, залейте ги със соса от печенето и останалото разтопено масло и поднесете веднага готовия рамстек.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: