Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени марули с 4 сирена

Пълнени марули с 4 сирена

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пълнени марули с 4 сирена1 / 2
14/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • маруля - 1 брой, с продълговати листа
  • хляб - 1 филия бял
  • извара - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1/2 ч.ч. краве, натрошено
  • чедър - 3 с.л. настъргано
  • пермезан - 1/3 ч.ч. настъргано
  • риган - 2 с.л пресен и накълцан
  • чубрица - 1 - 2 с.л нарязана на ситно прясна
  • чесън - 1 скилидка пресован
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 броя, сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете здрави, месести и продълговати листа от марулята и ги почистете. Подредете ги в голяма плоска чиния.

Смесете заедно изварата, кравето сирене, настърганите чедър и пармезан и ги намачкайте или пасирайте.

Добавете филията хляб, предварително накисната в прясно мляко и отцедена и чесъна.

Добавете останалите подправки и отново пасирайте всичко до получаване на хомогенна смес.

Напълнете листата маруля по дължина с пастата и поднесете с твърдо сварени яйца, нарязани на четвъртинки.

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Нищо интересно и иноваторски зашеметяващо - всичко това да го напълня в коктейлни чашки и да го декорирам ще излглежда много по-добре от "пълнените" ти марули.

Смесване на извара и сирене с твърди кашкавали като чедър и пармезан е просто перверзно.

Невиждам каква е ролята и ефекта от филията хляб натопена в незнам как да го нарека сос, марината или нещо друго.

Риган и чубрица въобще не подхождат на сирена и кашкавали - вместо тях да беше взела див чесън, мечи лук и магданоз щеше да си на правелният път.

И какво правят суровите гъби и фуражните краставици на снимката?
11.02.2016 23:21