Начин на приготвяне
Листата на марулите се попарват за около 30 секунди в кипнала подсолена вода, след което се изваждат и се прехвърлят в купа с леденостудена вода.
Лукът се нарязва на колелца, тиквичката и доматът – на много фини кубчета. Дробчетата се поставят в блендер и се накълцват, но не на пюре, а на малко по - едро.
Лукът се запържва за около 30 секунди в силно загрятото олио. Добавят се дробчетата и доматите, разбърква се и се пържи, докато течността от доматите се изпари. Слага се каймата, овкусява се със соев сос и се пържи, докато остане на мазнина.
Във всяко листо маруля се сипва от плънката и се завиват сарми. (Когато листата маруля са по-малки, се взимат по 2 листа и се поставят на кръст.) Сармите се заливат с разтворения във вода бульон, който трябва да ги покрие, затискат се с чиния и се варят на умерен огън около 15 минути.