Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Домашно ризото с червено вино

Домашно ризото с червено вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашно ризото с червено вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 400 г, дългозърнест
  • червено вино - 250 мл
  • бульон - 1 л месен
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме половината масло и в него запържваме наситнения лук, прибавяме ориза и разбъркваме.

Запържваме за кратко и посоляваме, прибавяме виното и доливаме бульона, като бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме течността, но без да се развари.

Сваляме ориза от котлона, добавяме останалото масло и настъргания кашкавал, овкусяваме с черен пипер и разбъркваме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: