Телешко по солунски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Телешко по солунски1 / 2
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Не може да отречете, че гърците много ги бива в приготвянето на вкусни манджи и точенето на пари от Европейския съюз"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг филе
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 3 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • чушки - 700 г, червени печени
  • патладжан - 700 г печен
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд върху котлона задушаваме нарязаното на ивици месо с нарязаните лук и домати на едро. Посоляваме и добавяме водата. Оставяме да ври на тих огън, докато стане готово месото.

Прехвърляме в съд от йенско стъкло, като върху месото слагаме на редове чушките на патладжана, нарязани на едро, чесъна, нарязан на ивици и магданоза, нарязан на ситно като повтаряме редовете, докато свършат продуктите.

Заливаме ястието с останалия от варенето сос и печем на 200 градуса за 1 час.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: