Най-трудните пържоли

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
555
10
1k
08/10/2011
"Обзалагаме се на една бира, че ще се справите с тази рецепта направо със затворени очи "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 998
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вратни пържоли - 4 бр. може и котлети
  • морска сол - 1 с.л.
  • магданоз - половин връзка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате вратните пържоли и ги подсушавате.

Равен тиган, може с тефлон, се загрява докато една капка олио започне да бяга, след което в тигана се поставят пържолите и се притискат добре да се залепят. Когато се изпекат те сами ще се отлепят - няма страшно няма да изгорят. Така се пекат около 3-5 минути на среден огън.

Обръщат се от другата страна за не повече от 3 мин. Пекат се на открит тиган. Долива се не повече от една чаена чаша вода. Приготвят се докато останат на мазнина!

Сервират се в загрята чиния, поръсват се с морска сол и накъсан магданоз, по желание може да се нарежат и дръжките на магданоза за да се вдигне траперския момент на ястието.

Добре е да се консумират с прясна салата и червено сухо вино, не с бира!

Забележка - ако месото е по-сухо например от котлет, бут или плешка - намажете пържолите с малко олио за да не изгорят, всичко останало се изпълнява както е описано. Наздраве!

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Чичо
Чичо
24.02.2014 13:27
Ако са вратни пържоли-ок,но котлети приготвени по този начин ще станат на подметка!Те се пекат съвсем малко и се "запечатват",за да останат сочни!
4
0