Пилешка чорба по селски

03/10/2011
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Вкусна пилешка чорба по селски, която събужда апетита и гони настинките надалеч!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 949
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата57
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте пилешкото и сложете в тенджера заедно с 3 л студена вода, малко сол. Добавете дреболиите, нарязаните на едро лук, един от морковите и клонките целина. Изчакайте да заври и оставете да къкри за 25 минути.

След това прибавете нарязаните картофи и ориза. Когато картофите омекнат, прибавете нарязаните на ситно домати и предварително запържените в малко мазнина кубчета морков, както и черния пипер. Оставете пилешката чорба да ври още 10-15 минути и накрая добавете накълцания магданоз. Махнете чорбата от котлона.

С решетъчна лъжица извадете пилешкото и отстранете кокалите и кожата, по желание. Върнете месото в супата и я застройте с разбитото яйце с киселото мляко, като постепенно ги темперирате с бульона.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мим
Мим
14.11.2013 17:30
Чудно, благодаря :)
0
0
MILEN78
MILEN78
29.06.2014 13:37
Чудна супичка със някоя и друга ракийка
0
0
Тихомир
Тихомир
21.08.2012 17:29
още се готви
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв