Родопски мекици

22/09/2011
"Невероятно вкусни и пухкави мекички. Насладете се на една от най-сполучливите рецети за мекици!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198 945
  • Преглеждания за месеца507
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментари19 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйца с телена бъркалка в купа и прибавете олио. Размийте маята в купичка заедно със 100 мл топла вода, сол и захар и разбъркайте. Прибавете маята към яйцата, след което сипете и киселото, и прясното мляко.

Разбъркайте содата с няколко капки оцет и прибавете към останалата смес. Започнете да замесвате тесто с брашното. Готовото тесто намажете с олио, доомесете с ръце и оставете да втаса за 1 час или малко повече.

От бухналото тесто отделяйте топки с големината на яйце и оформете мекици с намазнени ръце. Изпържете ги в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна. Готовите родопски мекици поднесете, поръсени с пудра захар и добавка по желание.

Рейтинг

5 27
4 17
3 12
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

Изпрати
Моника
Моника
30.01.2016 17:24
Аз прибрах тестото в хладилник и сутринта ги направих, вкусни са
1
0
Ivo
Ivo
05.07.2016 14:22
За да бухне не трябва да е в хладилника
0
0
ivan nikolov
ivan nikolov
25.01.2016 13:20
super !!!
1
3
SATEEN
SATEEN
01.02.2015 12:57
Много хубава рецепта. Точно тези мекичета търсех от много време и експериментирах какви ли не теста. Аз направих 1/3 от сместа и излязоха 12 големи и много, много вкусни мекици. Благодаря!
7
0