Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешко месо, запечено със сос Бешамел

Телешко месо, запечено със сос Бешамел

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Телешко месо, запечено със сос Бешамел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг, бут или шол
  • шунка - 6 - 8 резена
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер - на вкус или бял пипер
  • сол - на вкус
  • сос бешамел - ½ л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наръсваме месото със солта и черен пипер и го запичаме с маслото във фурна, като от време на време го поливаме с образувалия се сос.

Изваждаме го и като изстине малко, го нарязваме на порции.

Намазваме всяко парче месо от двете страни със сос Бешамел и покриваме с резенчета шунка.

Нареждаме в тава и заливаме с останалия сос. Посипваме с настърган кашкавал и запичаме, докато се зачерви кашкавала.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: