Миди с бяло вино по италиански

21/04/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 487
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме стрателно мидите и изхвърляме тези, които останат с отворени черупки, изчистваме ги от калцираните образувания и водораслите.

В дълбока тенджера слагаме мидите, наситнения лук, бялото вино и сол, похлупваме с капак и варим, като ги разбъркваме, щом всички миди се отворят ги сваляме от огъня.

Сервираме ги в дълбока чиния.

Течността, в която са врели, оставяме на котлона да се редуцира наполовина, към нея прибавяме маслото, наситнения магданоз и сока на лимона, разбъркваме и поливаме мидите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Bam Bam
Bam Bam
30.07.2018 08:09
Много лесно се приготвят и стават изключително вкусни. Идеални за романтична вечер с чаша вино ;)
0
0